Ajankohtaista

Ajankohtaista

7.10.2020

Arkkitehti, tule osaksi ammattitaitoista tiimiämme!

BST-Arkkitehdit Oy tekee laadukasta arkkitehtuuria Suomen laajuisesti. Teemme merkittäviä keskustahankkeita asumisen, julkisten palveluiden ja kaupan tarpeisiin. Viihtyisä toimistomme sijaitsee historiallisen Finlaysonin alueen ytimessä, missä keskustan palvelut ovat lähellä.

Etsimme tiimimme vahvistukseksi arkkitehtia. Odotamme sinulta innokasta otetta arkkitehtuuriin sekä halua oppia ja kehittyä. Toivomme sinun olevan myös vastuunottokykyinen ja yhteistyötaitoinen. Meillä saat tehdä monialaisesti hankkeita. Saat vastuullisia tehtäviä ja sinulla on mahdollisuus käyttää omaa luovuuttasi. Näiden myötä saat kasvaa ja kehittyä sinulle sopivalla tahdilla yhteistyössä mukavien työkavereiden kanssa. Pääset myös vaikuttamaan oman työkuvasi muodostumiseen.

Meille jatkuva kehittyminen on tärkeää ja tuemme kaikkia työntekijöitämme kehittämään osaamistaan monipuolisesti niin arkkitehtuurin, esiintymisen, vuorovaikutustaitojen, teknisen osaamisen kuin tietomallintamisenkin saralla.

Työyhteisössämme jokainen saa olla oma itsensä ja luoda omalla tavallaan toimiston ilmapiiriä. Tuo siis omat ideasi meidän rikkaaseen, innovatiiviseen ja kansainväliseen työympäristöön ottamalla yhteyttä:

Lisätietoja puhelimitse: Petri Tavilampi p. 040 547 5858
Arkkitehti, tule osaksi ammattitaitoista tiimiämme!

6.10.2020

Työelämään tutustuminen BST:llä

Tänä syksynä saimme TET-harjoittelijan Meeri Hanhisuoannon kahdeksi viikoksi joukkoomme. Harjoittelunsa aikana Meeri tutustui arkkitehdin työhön osallistumalla projektipalavereihin, suunnittelemalla oman talon sekä toteuttamalla excursiota varten kohdeoppaan. Meeri pääsi myös osallistumaan excursiolle ja tutustumaan paikan päällä toimistomme suunnittelemiin kohteisiin.
 
Kokemuksestaan Meeri kirjoittaa seuraavasti:
 
"Kaksi viikkoa TET-harjoittelussa BST-Arkkitehdeilla on kulunut nopeasti. Lähdin TET-harjoitteluun avoimin mielin, tavoitteena selvittää millaista arkkitehdin ammatti on käytännössä. Opin paljon kaikkea uutta ja pääsin näkemään sekä tekemään paljon mielenkiintoisia työtehtäviä. Kiitokset BST-Arkkitehdeille!"
 
Kiitokset myös Meerille oma-aloitteisesta suhtautumisesta harjoitteluun sekä luovuudesta ja visuaalisesta silmästä tehtävänannoissa. Toivomme hyvää syksyn jatkoa ja innostusta opintoihin!
Työelämään tutustuminen BST:llä

24.9.2020

Hyvä aluesuunnittelu luo viihtyisää kaupunkia

Kaupunkien keskustojen sekä aluekeskusten tiivistyminen on voimistuva trendi.

Kaupungistuminen näkyy myös aluesuunnittelussa. Uusia alueita ja täydennysrakentamista tehdään vanhojen aluekeskusten viereen ja pääväylien varrelle, paikkoihin, joissa infra on jo valmiina, kuten vanhoilla teollisuus- ja toimitila-alueilla.

– Tietenkään ei ole suositeltavaa, että kaikista teollisuusalueista rakennetaan asuinkortteleita. Tarvitaan myös työpaikkoja, painottaa BST-Arkkitehdit Oy:n osakas, arkkitehti SAFA Petri Tavilampi.

On myös huomioitava, että rakentaminen keskeisten liikenneväylien varrelle voi tuoda haasteita asuntojen, piha-alueiden ja puistojen suojaamiselle melulta.

– Kun lähdetään tekemään aluesuunnittelua, on tärkeää etsiä olemassa oleva paikan henki tai luoda alueelle uusi identiteetti. Kaupungilla on kehityksestä kokonaisnäkemys, mutta on hyvä, että kaupunkilaiset, maanomistajat ja muut alueella toimivat otetaan mukaan kehitystyöhön, Tavilampi jatkaa.

Hyvä aluesuunnittelu luo viihtyisää kaupunkia

29.6.2020

Hervannan pohjoisosa laajenee viidellä korttelilla

Hervannan keskusta on laajenemassa täydennysrakentamisen myötä. Hervannan pohjoisosaan nykyisten polttoaineen jakeluasemien ja pysäköintialueiden tilalle on tulossa viiden korttelin alue noin 1 200 asukkaalle.

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi alueen asemakaavaehdotuksen tällä viikolla. Kaavaehdotus menee vielä kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Hervannan valtaväylän molemmin puolin sijaitseviin kortteleihin rakennetaan 10 kerrostaloa, jotka ovat 4–7-kerroksisia. Talojen julkisivumateriaaliksi tulee paikalla muurattu tiili tai rappaus.

Kokonaisratkaisun pohjana on toiminut vuonna 2017 ideakilpailun voittanut BST-Arkkitehtien laatima ehdotus "Keinutaan", jota on jatkotyöstetty kaavaprosessin aikana yhteistyössä kaupungin kanssa.

Linkki Aamulehden uutiseen

Hervannan pohjoisosa laajenee viidellä korttelilla

29.5.2020

Architects Declare -julistus

Toimistomme on mukana 17 perustaja-allekirjoittajan joukossa Suomen Architects Declare -julistuksessa. 

Suomalaiset arkkitehdit liittyvät maailmanlaajuiseen Architects Declare -julistukseen ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden hätätilasta. Kestävä tulevaisuus vaatii kaikilta rakennusalan toimijoilta perusteellista ajattelutavan muutosta, jotta yhteiskunnan tarpeisiin voidaan vastata ylittämättä maapallon ekologista kantokykyä. Muutos on käynnistettävä nyt. Kutsumme kaikki Suomen arkkitehtitoimistot mukaan julistukseen.

Linkki julistuksen allekirjoittamiseen
fi.architectsdeclare.com

Architects Declare -julistus

13.5.2020

Kaupin puistokortteli rakentumassa hyvällä vauhdilla

BST-Arkkitehdit toimivat pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina rakenteilla olevassa Kaupin puistokorttelissa! TA-Asumisoikeusasumisen lisäksi olemme suunnitelleet kortteliin Asuvan As Oy Modenan, Hartelan As Oy Kaupin Kotipesän, Toasin CLT-puukerrostalon opiskelija-asumiseen ja Finnparkin pysäköintitalon.

Linkki Tamperelaisen uutiseen

Kaupin puistokortteli rakentumassa hyvällä vauhdilla

17.3.2020

Tiedote asiakkaille ja yhteistyökumppaneille koronavirukseen varautumisesta

Olemme varautuneet koronavirusepidemiaan ja toimimme asian suhteen viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Noudatamme Valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, viranomaisten sekä toimialajärjestöjen ohjeita ja suosituksia.

Varmistamme työn jatkuvuuden ja turvallisuuden etätyöllä sekä teemme parhaamme, jotta projekti- ja asiakastyöt eivät häiriinny tässä poikkeustilanteessa.

Henkilöstömme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme turvallisuus ja terveys on meille erittäin tärkeää. Haluamme omalta osaltamme hidastaa virustartuntojen leviämistä. Voidaksemme minimoida tartuntariskiä mahdollisimman hyvin, olemme laatineet seuraavat toimintaohjeet:

- Toimistolle tulemme vain täysin terveenä. Huolehdimme käsihygieniasta ja toimimme kontakteissamme ja ihmisiä tavattaessa THL:n suositusten mukaisesti.

- Olemme varmistaneet työskentelyn jatkumisen etätyömahdollisuudella. Meillä on hyvä tekninen valmius kotoa työskentelyyn.

- Suosimme etäpalavereja ja palvelemme sujuvasti niin puhelimitse kuin sähköisiä kanavia hyödyntäen.

- Koulujen sulkemisen ja muihin perhekohtaisiin tarpeisiin vastaamme joustavilla työjärjestelyillä.

- Emme osallistu suuriin yleisötapahtumiin emmekä järjestä tiloissamme tilaisuuksia.

- Jos työntekijämme on palannut tai palaa ulkomailta, hän jää työskentelemään etätöihin kahden viikon ajaksi. Emme suosittele matkustusta ulkomaille.

Seuraamme tilannetta ja päätämme toimenpiteistä varautumisryhmässä. Jos koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia palveluihimme, tiedotamme niistä suoraan asiakkaillemme ja sopimuskumppaneillemme.

Tiedote asiakkaille ja yhteistyökumppaneille koronavirukseen varautumisesta

29.1.2020

Puurakentamista edistämässä

BST-Arkkitehdit Oy kehityksen kärjessä myös puurakentamisessa! Toimimme TOASin CLT-modulikerrostalon pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina. Kohde sijaitsee Tampereella osana suunnittelemaamme Kaupin korttelikokonaisuutta. Korttelissa mukana myös Elementti Sampo Oy, Hartela Länsi-Suomi Oy, Asuva Oy, TA-Asumisoikeus Oy, Tampereen Vuokra-asunnot Oy ja Finnpark Oy.

Linkki Ylen uutiseen

Puurakentamista edistämässä

13.1.2020

EIR 2020 -tietomalliseminaari

Mitä tarkoittaa olla futureproof? Pysyminen kehityksen kärjessä vaatii merkittäviä panostuksia koulutukseen, kehitykseen ja testaamiseen. Generatiivinen suunnittelu, koneoppiminen, tekoäly ja monimuuttujaoptimointi ovat avainsanoja tässä suunnittelualan toimintatapojen murroksessa. Uudet työkalut vaativat uutta tietoa ja taitoa, sekä halua tehdä ja ajatella uudella tavalla.

Rakennuttaja ja kiinteistön omistaja, päivitä tietosi EIR 2020 -seminaarissa 30.1.2020.

Ota yhteyttä toimiston numeroon 010 439 7500 ja lähetämme sinulle ilmoittautumislinkin.

EIR 2020 -tietomalliseminaari

16.12.2019

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

BST:n väki kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua sekä menestyksekästä tulevaa vuotta 2020!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

18.11.2019

Pirkkalaan nousee jättimäinen koulukampus 1 400 lapselle

Pirkkalan kunta aikoo viedä saman katon alle vuoteen 2025 mennessä Naistenmatkan alakoulun, Suupanniityn yläkoulun, varhaiskasvatusyksikön sekä nuoriso- ja kulttuuritilat.

Nykyisen koulukeskuksen alueelle on valmistunut hankesuunnitelma yhteensä 18 000 kerrosneliötä sisältävästä ja 45 miljoonaa euroa maksavasta koulukampuksesta.

Samassa yhteydessä toteutetaan hallinnollinen uudelleenjärjestely niin, että lastentaloon sijoittuvassa pienten lasten yksikössä on varhaiskasvatusryhmiä sekä esi- ja alkuopetuksen luokkia. Luokkien 3.–9. yhtenäistä peruskoulua kutsutaan kampusalueella koulutaloksi.

Lue koko juttu Aamulehdestä

Pirkkalaan nousee jättimäinen koulukampus 1 400 lapselle

6.11.2019

Rimini sai kunniamaininnan laadukkaasta arkkitehtuurista

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi Riminille Hyvän rakentamisen kunniamaininnan.

Asuinkerrostalo Rimini on uudella asuinalueella Lentävänniemessä. Talo on Halkoniemen sataman lähellä osoitteessa Männistönraitti 5. Kerrostalossa näkyy jaoston mielestä korkealaatuinen asuntosuunnittelu ja toteutus. Perustelujen mukaan talo kannustaa lähiökerrostalomiljöiden laadulliseen kehittämiseen.

”Asuinkerrostalo Riminissä on kehitetty visiota pientalomaisesta kerrostaloasumisesta ja onnistuttu siinä. Asunnot ovat suuria perheasuntoja kodinhoitohuoneineen ja suunnattu useampaan kuin yhteen ilmansuuntaan”, perustelut kertovat.

Talon saunaosastoilta pääsee suoraan järvimaisemaan avautuville parvekkeille. Myös asukkaiden yhteiset tilat ovat jaoston mielestä onnistuneita.

Projektin arkkitehtisuunnittelusta vastasi Ida Väänänen ja projektiarkkitehtina toimi Juulia Juselius.

Linkki Aamulehden uutiseen

Rimini sai kunniamaininnan laadukkaasta arkkitehtuurista

1.11.2019

Luminary opetti korkeaa rakentamista

Luminary on Tampereen uusi maamerkki. Rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevaan kokonaisuuteen kuuluu 70 metrin korkeuteen kohoava 21-kerroksinen tornitalo ja 7-kerroksinen lamellitalo. Tontin täyttävä kokonaisuus laittoi suunnittelijat ja toteuttajat syventymään korkean rakentamisen erityispiirteisiin.

Luminaryn suunnittelu ja toteuttaminen on oli pitkäaikainen projekti, joka alkoi jo viime vuosikymmenen puolella. Vuoden 2011 alussa voitimme korttelin uudistamiseksi järjestetyn arkkitehtikilpailun. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda ympäristöönsä istuva, eheä kaupunkitila.

Lue koko juttu Projektiuutisista

Luminary opetti korkeaa rakentamista

11.9.2019

Tule osaksi innostunutta ja ammattitaitoista tiimiä

BST-Arkkitehdit Oy tekee laadukasta arkkitehtuuria Suomen laajuisesti. Teemme merkittäviä keskustahankkeita asumisen, julkisten palveluiden ja kaupan tarpeisiin. Tarjoamme projektipäällikön tehtäviä, mahdollisuutta kehittää osaamistasi koulutuksen ja taitavien työkavereiden avulla sekä kilpailukykyisen palkan. Meillä saat tehdä monialaisesti hankkeita. Saat vastuullisia tehtäviä ja sinulla on mahdollisuus käyttää omaa luovuuttasi, joiden myötä saat kasvaa ja kehittyä sinulle sopivalla tahdilla. Pääset vaikuttamaan oman työkuvasi muodostumiseen.

Meille jatkuva kehittyminen on tärkeää ja tuemme kaikkia työntekijöitämme kehittämään osaamistaan monipuolisesti niin arkkitehtuurin, esiintymisen, vuorovaikutustaitojen, teknisen osaamisen kuin tietomallintamisenkin saralla. Pidämme itse sisäisiä koulutuksia, joiden lisäksi meillä käy myös vierailevia kouluttajia. Tarjoamme lisäksi mahdollisuuden osallistua jokavuotiselle ulkomaan opintomatkalle ja tietomalliseminaariin. Koulutuksemme ovat palkallisia.

Työntekijöidemme hyvinvointi ja viihtyvyys ovat etusijalla. Tuemme työkykyä säännöllisellä taukojumpalla, huomioimalla työergonomian monipuolisesti ja järjestämällä säännöllisesti myös muita työhyvinvointia lisääviä tapahtumia. After workit, Likkojen lenkki, pikkujoulut ja TYKY-päivät antavat mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä rennosti ja tutustua työkavereihin paremmin.

Viihtyisä toimistomme sijaitsee historiallisen Finlaysonin alueen ytimessä, missä keskustan palvelut ja jopa mahdollisuus pulahtaa uimaan Tammerkoskeen ovat lähellä. Tuo omat ideasi meidän rikkaaseen, innovatiiviseen ja kansainväliseen työympäristöön. Meillä jokainen saa olla oma itsensä ja luoda omalla tavallaan toimiston ilmapiiriä. Tule siis osaksi innostunutta ja ammattitaitoista tiimiä, joka nostaa osaamisesi uudelle tasolle!

Ole yhteydessä meihin:

Tule osaksi innostunutta ja ammattitaitoista tiimiä

30.8.2019

Lempäälä-talossa vietettiin harjannostajaisia

Lempäälän juna-aseman kupeeseen avataan loppuvuonna 2020 uusi kuntakeskus, jossa yhdistyvät asiointi, vapaa-ajanvietto, työskentely ja liikkuminen. Rakennus on osa kehityshanketta, jolla pyritään lisäämään Lempäälän houkuttelevuutta.

Neljästä erillisestä osasta muodostuvaan monitoimirakennukseen tulee muun muassa uusi pääkirjasto, kunnan palvelupiste ja virastojen toimistot, etätyö-, neuvottelu- ja pienyritystiloja sekä 200 hengen sisäkatsomo. Rakennuskompleksiin kuuluu myös asukkaita, juna-asemaa ja Lempäälä-taloa palveleva pysäköintitalo.

Rakennuslehden uutinen.

Lempäälä-talossa vietettiin harjannostajaisia

27.4.2019

Tiedon virtauksen vallankumous

BST-Arkkitehdit Oy toimitusjohtajan kirjoitus tiedon virtauksen vallankumouksesta on julkaistu AU 4/2019 lehdessä. Voit lukea kirjoituksen LinkedInistä.

 

Tiedon virtauksen vallankumous

22.3.2019

Kesätyöhaku päättyy tänään 22.3.2019

Tänään on viimeinen päivä hakea kesätöihin BST-Arkkitehdeille. Viimeiset haastattelut järjestetään viikolla 13, jonka jälkeen ilmoitamme päätökset hakijoille. 

Kiitokset runsaasta mielenkiinnosta yritystämme kohtaan!

Kesätyöhaku päättyy tänään 22.3.2019

19.9.2018

Luminary voitti Tekla Global BIM Awards palkinnon Best Commercial Project sarjassa

Tekla Global BIM Awards -kilpailuun osallistui yli 140 projektia mukaan lukien Tekla regional BIM Awards voittajat 36 maasta.

Luminary voitti Best Commercial Project sarjassa.

Hankkeen osapuolet ovat:

Omistaja, pääurakoitsija and BIM koordinaattori: Skanska Oy

Rakenne- ja elementtisuunnittelu: A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Geo- ja akustinen suunnittelu: A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Arkkitehti: BST-Arkkitehdit Oy

LVIS-suunnittelu: Optiplan Oy 

Sprinklersuunnittelu: Caverion Suomi Oy

Betoniurakoitsija: Betonirakenne Oinas Oy

Elementtitoimittaja: Parma Oy

Luminary voitti Tekla Global BIM Awards palkinnon Best Commercial Project sarjassa

5.9.2018

Olemme palanneet takaisin omiin tiloihimme

Toimiston laajennus ja tilojen uudistaminen on saatu lähes valmiiksi ja olemme päässeet muuttamaan takaisin omiin tiloihimme. Kulku toimistoomme tapahtuu taas tutun pääsisäänkäynnin kautta. Tervetuloa!

Olemme palanneet takaisin omiin tiloihimme

14.6.2018

Luminarylle Tekla BIM Awards 2018 kunniamaininta

Luminary -projekti on erityisen tarkasti tietomallinnettu asuinrakennushanke. Mallinnuksessa on huomioitu mm. putoamissuojaukset, joka edesauttaa rakennustyömaan työturvallisuutta. Elementtien mallinnustarkkuus on viety poikkeuksellisen pitkälle, ja työmaan vaatimukset on otettu mallissa erinomaisesti huomioon. Tuomaristo kommentoi Luminary -projektia: “Olisi hienoa, jos kaikki talonrakennushankkeet olisivat tällä tasolla.”

Luminarylle Tekla BIM Awards 2018 kunniamaininta

12.6.2018

Toimistomme laajenee

Siirryimme toimistomme laajennuksen vuoksi väistötiloihin. Kulku toimistoomme tapahtuu elokuuhun saakka rakennuksen länsipäädystä.

Toimistomme laajenee

6.6.2018

Tuottavuusloikka tietomallintamisen avulla

BST-Arkkitehdit Oy oli mukana RAKLI:n ja A-Insinöörit rakennuttaminen Oy:n yhteisen koulutushankkeen avauspäivän asiantuntijaluennoitsijana.

"Osaamisen tason nostamista tietomallien osalta tarvitaan koko elinkaaren ajalle. Tilaajapuolen osaamistason nostamiseksi RAKLI käynnistää yhdessä A-insinöörit Rakennuttamisen kanssa ”Tuottavuusloikka tietomalleilla -hankkeen” – joka on suunnattu tilaajien rakennuttaja- ja projektipäälliköiden tietomalliosaamisen nostamiseksi. Hanke sisältää osallistujien koulutuksen lisäksi myös suoraa konsultointia osallistujien omien hankkeiden tietomallihaasteiden voittamiseksi. Hanke alkaa ensimmäisellä kokoontumisella kesäkuussa 2018. Tiedotamme edistysaskelista RAKLIn eri kanavissa."
- Mikko Somersalmi, RAKLI

"Onnistunut tietomallinnusprosessi edellyttää onnistunutta johtamista"
- Olli Olkkonen, kehityspäällikkö A-Insinöörit

Tuottavuusloikka tietomallintamisen avulla

1.6.2018

Tekla BIM Awards - Luminary

Luminary on mukana Tekla BIM Awards -kilpailussa. Käy antamassa äänesi:
https://www.tekla.com/fi/bim-awards/luminary

Parhaan BIM-projektin yleisöäänestys alkaa 1.6. ja äänestysaikaa on 10.6. asti.
Äänestäneiden kesken arvotaan Fjällräven Abisko Friluft 45 - kevyt ja erinomaisen kantomukavuuden takaava vaellusreppu kesän reissuihin!

Tekla BIM Awards - Luminary

21.5.2018

Likkojen lenkki 21.05.2018

BST-Arkkitehtien iloinen joukkue osallistui Likkojen lenkille. 

Likkojen lenkki 21.05.2018

31.8.2017

Voitto Hervannan pohjoisakselin ideakilpailussa

BST-Arkkitehdit Oy voittoon Hervannan pohjoisakselin ideakilpailussa yhdessä Hartelan, Siton ja sanataiteilija Karoliina Suonio kanssa.

Tampereen kaupungin järjestämän ideakilpailun Hervannan pohjoisakselin kortteleista voitti Hartelan vetämä työryhmä pääsuunnittelijana BST-arkkitehdit. Liikenneasioiden konsulttina toimi Sito. Kilpailussa jaettiin myös varasija ja kolme kunniamainintaa. Voittaja saa jatkaa suunnittelua kumppanuuskaavoitusperiaatteella ja lisäksi valita haluamansa korttelin toteutettavaksi.

”Hervanta ansaitsee arvoisensa sisääntulon kaupungin keskustan suunnalta. Alue, josta kilpailu käytiin on monella tapaa merkittävä. Ratkaisut, joita esitimme kilpailutyössä edistävät Hervannan keskustan laajenemista luontevasti pohjoisen suuntaan. Kilpailutyö vahvistaa myös alueen vanhoja reittejä ja linkittää lisäksi Hervannan valtaväylän itäpuolen paremmin Hervannan keskustan toimintoihin. Kilpailutyön korttelirakenne ja maantasokerrosten toiminnot tulevat antamaan Hervantalaisille uuden mielenkiintoisen alueen kuljettavaksi ja koettavaksi”, kertoo Petri Tavilampi.

Voitto Hervannan pohjoisakselin ideakilpailussa

26.5.2017

Luminary kohoaa kattojen ylle - Julkisivut Parmalta

Tampereen sydämeen nousee kehittyvän kaupungin uusi maamerkki. Skanskan urakoima 21-kerroksinen Luminary II on valmistuttuaan Tampereen korkein asuintalo. Parma toimittaa arkkitehtuuriltaan korkeatasoisen uuden rakennuksen vaativat julkisivuelementit.

Katso Luminary-projektiesittely
Lue lisää: www.parma.fi

Luminary kohoaa kattojen ylle - Julkisivut Parmalta

© Tietoa Finland Oy

19.5.2016

BST-Arkkitehdit Oy kilpailuvoittoon Ranta-Tampellassa

Peab järjesti yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa alueesta arkkitehtikilpailun kutsukilpailuna. Kilpailualue sijaitsee Tampereella, Näsijärven rannalle muodostuvan uuden Ranta-Tampellan alueen keskellä, kävelymatkan päässä keskustasta. Kilpailun tavoitteena oli laatia kortteliin korkealuokkainen, vetovoimainen, ympäristöön sopiva ja teknistaloudellisesti toteutuskelpoinen asuinkorttelisuunnitelma, joka hyödyntää alueen maisemallisia ja kaupunkikuvallisia elementtejä ja tasokkaita asumisratkaisuja.

Kutsukilpailuun valittiin viisi arkkitehtitoimistoa. Kilpailun tuomaristossa oli Tampereen kaupungin, Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) ja Peabin edustajia. Tuomaristo päätti 9.5. pidetyssä kokouksessa valita kilpailun voittajaksi tamperelaisen arkkitehtitoimisto BST-Arkkitehdit Oy:n nimimerkillä ”Flanööri ja kalamies” toimitetun työn. Lisäksi tuomaristo päätti antaa kunniamaininnan turkulaisen Sigge Arkkitehdit Oy nimimerkillä ”Kudos” varustetulle työlle. ”Erityisesti näissä kilpailutöissä arkkitehtuurin laatu oli korkeatasoista ja kaupunkikuvallinen ote artikuloitua”. yksi kilpailun tuomareista rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattila kertoo.

Kilpailutyön vahvuuksia olivat ennen kaikkea paikkaan sopiva arvokas ja näyttävä ulkonäkö ja lisäksi suunnitelman sovittaminen ympäristön asettamien reunaehtojen mukaiseksi, järvinäkymien hyödyntäminen myös sisäpihan asunnoille sopivin arkkitehtonisin massoitteluin, erikokoisten asuntojen sovittaminen suunnitelmaan sekä selkeät ja kehityskelpoiset ratkaisut asuntopohjissa. ”Voittajatyö luo alueelle arvokkaan, mielenkiintoisen ja kestävän ilmeen. Näsijärven maisema on hienosti otettu huomioon ja tästä on helppo jatkaa asuntojen markkinointiin.” summaa yksikön johtaja Matti Joensuu. Kohteen ensimmäisen vaiheen asuntojen ennakkomarkkinointi on tarkoitus aloittaa alkuvuonna 2017 ja rakennustyöt kesällä 2017.

Lisätietoja:
Eija Muttonen-Mattila, rakennustarkastaja, Tampereen kaupunki, puh.+358 40 8004 063
Matti Joensuu, yksikön johtaja, Peab Oy, puh. +358 40 7132 810,

BST-Arkkitehdit Oy kilpailuvoittoon Ranta-Tampellassa