Luminary

Luminary

Uusi maamerkki on kaupungin korkein asuinrakennus

Ydinkeskustassa sijaitsevan Rasti-korttelin suunnittelukilpailun voittanut BST-arkkitehtien ehdotus kohoaa kaupungin korkeimmaksi asuinrakennukseksi. Itsenäisyydenkadun reunalle jää 7-kerroksinen lamelliosa ja takana kohoaa 21-kerroksinen torniosa. Luminarysta muodostuu kaupungin uusi maamerkki, jonka katutasossa aukiomainen tila kahden massan kulmassa tuo paikalle uuden urbaanin pysähtymispaikan. Asuntojen huikeat näkymät kulkevat yli kaupungin. Hankkeessa pääsuunnittelijana on toiminut Petri Tavilampi ja projektiarkkitehtina Ingo Pfeifer. Yhteistyössä on ollut sisustusarkkitehtitoimisto MAK.

© Tietoa Oy
© Tietoa Oy
© Tietoa Oy
© Tietoa Oy

Asiakkaan näkökulma

”Kun tavoitellaan jotain ainutlaatuista ja uniikkia, tulee perinteiset tavat toimia laittaa sivuun ja tavoitteet nostaa erittäin korkealle kaikkien asioiden suhteen. Pitää katsoa pitkälle ja avarasti ja samalla tiedostaa nykyhetken rajat, jotta suunnitelmat ovat myös toteutuskelpoisia.

Kun on halua, saatu kritiikki luo näyttämisen voimaa, jota ei saavuteta koskaan kehumisella. Kun kehutaan, siitä on hyvä ammentaa ansaittua hyvänolontunnetta, sitäkin aina tarvitaan. Tässä vaiheessa prosessia olemme kokeneet tiimeissä paljon molempia, kritiikkiä ja kehuja, ja onkin hienoa todeta, että BST-Arkkitehdit ovat ammattilaisina ja vahvan asenteen omaavina osanneet luoda Luminarystä kokonaisuuden, jossa tehty työ palkittiin erinomaisella menestymisellä haastavaksikin tiedostetussa asuntomarkkinassa!

Luminaryn työmaa on nyt täydessä käynnissä ja tehtävämme onkin seuraavaksi täyttää, tai itse asiassa tahtotilamme mukaisesti tietenkin jopa ylittää Luminaryn asiakkaiden odotukset.”

Harri Sivu - Hankekehitysjohtaja, Skanska Talonrakennus Oy