Luminary

Luminary

 

UUTEEN MAAMERKKIIN MAHTUU 188 ASUNTOA

Ydinkeskustassa sijaitsevan Rasti-korttelin vuonna 2010 järjestetyn suunnittelukilpailun voittaneeseen BST-arkkitehtien ehdotukseen pohjautuva Luminary kohoaa kaupungin korkeimmaksi asuinrakennukseksi. Itsenäisyydenkadun 7-kerroksisen lamelliosan takana kohoaa 21-kerroksinen torniosa. Luminarysta muodostuu kaupungin uusi maamerkki, jonka katutasossa aukiomainen tila kahden massan kulmassa luo paikalle uuden urbaanin pysähtymispaikan. Kaupungin ylle avautuvissa nykyaikaisissa asunnoissa on avaruutta ja paljon ikkunoita. Hankkeessa pääsuunnittelijana on toiminut Petri Tavilampi ja projektiarkkitehtina Ingo Pfeifer ja Timo Siiskonen sekä sisustusarkkitehteinä Mikko Vesanen ja Anna Katariina Tilli. 

© Tietoa Oy
© Tietoa Oy
© Tietoa Oy
© Tietoa Oy

Asiakkaan näkökulma

”Kun tavoitellaan jotain ainutlaatuista ja uniikkia, tulee perinteiset tavat toimia laittaa sivuun ja tavoitteet nostaa erittäin korkealle kaikkien asioiden suhteen. Pitää katsoa pitkälle ja avarasti ja samalla tiedostaa nykyhetken rajat, jotta suunnitelmat ovat myös toteutuskelpoisia.

Kun on halua, saatu kritiikki luo näyttämisen voimaa, jota ei saavuteta koskaan kehumisella. Kun kehutaan, siitä on hyvä ammentaa ansaittua hyvänolontunnetta, sitäkin aina tarvitaan. Tässä vaiheessa prosessia olemme kokeneet tiimeissä paljon molempia, kritiikkiä ja kehuja, ja onkin hienoa todeta, että BST-Arkkitehdit ovat ammattilaisina ja vahvan asenteen omaavina osanneet luoda Luminarystä kokonaisuuden, jossa tehty työ palkittiin erinomaisella menestymisellä haastavaksikin tiedostetussa asuntomarkkinassa!

Luminaryn työmaa on nyt täydessä käynnissä ja tehtävämme onkin seuraavaksi täyttää, tai itse asiassa tahtotilamme mukaisesti tietenkin jopa ylittää Luminaryn asiakkaiden odotukset.”

Harri Sivu - Hankekehitysjohtaja, Skanska Talonrakennus Oy