Uusi Tullintori

Uusi Tullintori

Kauppakeskuksen uudistuksessa tuotiin esiin rakennuksen teollista historiaa

Tampereen Tullintorin uudistuksessa peruskorjattiin ja uudistettiin rakennuksen kolme kauppakeskuskerrosta ja uusittiin sisäänkäynnit. Uudistus oli jatkoa vuosina 2012-2014 toteutetulle hankkeelle, jossa uusittiin toimistotiloiksi rakennuksen kolme ylintä kerrosta BST-Arkkitehtien suunnittelemana. Suunnittelun lähtökohtana oli avata ja avartaa 30- ja 50-luvun teollisuusrakennusten välistä entistä katutilaa, joka oli muutettu katetuksi kauppakeskukseksi 1990-luvun alussa. Välipohjaa, siltoja sekä liukukäytäviä ja hydraulihissejä purkamalla oli mahdollisuus avata ja selkeyttää sekavaksi muuttunutta kokonaisuutta. Vanhojen funkkisrakennusten tyyli antoi suuntaa uudistuksen selkeälinjaiselle ilmeelle. Kaupallista ilmettä selkeytettiin yhdenmukaistamalla ilmettä. Pääjulkisivun valomainoksia korvattiin muuntojoustavammaksi kolmella julkisivuun sovitetulla näytöllä, joista kaksi on täysin valkoisia. 

BST-Arkkitehdit vastasi projektin pää- arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta. Pääsuunnittelijana hankkeessa toimi Sergej von Bagh ja projektiarkkitehtina Jon Thureson. Sisustusarkkitehteina toimivat Hanna Viitanen ja Marika Ågren. Rakennuksen uudistuneen ulkoasun merkittävänä elementteinä olivat myös Helsinki Urban Art ry:n kuratoima taide ja Valoa Design Oy:n julkisivu- ja sisävalaistussuunnittelu.  

 

KOHDETIEDOT

Tampere
Tilaaja Agore Kiinteistöt Oy
Projektinjohtourakoitsija YIT Suomi Oy
Muutosalue n. 10 000 m², kokonaisala n. 26 000 m²
Valmistumisvuosi 2022

Pääsisäänkäynti
Pohjoisaula
Keskusaula
Keskusaula
Hammareninkadun sisäänkäynti

Uusi Tullintori mediassa

projektiuutiset.fi